Týden vědy na Komendě

V týdnu od 15.5. do 19.5. proběhl na Komendě již tradiční Týden vědy.

Stejně jako v loňském roce byly pro žáky naší školy i ostatních kralupských škol připraveny aktivity spojené s naším záměrem podporovat výuku v oblasti přírodních věd.

Co jsme pro děti připravili tentokrát? Kromě klasických chemických pokusů, které předváděli naši žáci ze třídy s rozšířenou výukou přírodovědných předmětů jsme se postupem času dostali k dalšímu fenoménu současné doby.  Robotické stavebnice, které slouží k rozvíjení kreativity a soutěživosti aneb závody robotických autíček ve slalomové dráze, virtuální realita, kterou používáme nejen k hraní pohybových her, ale i k poznávání míst, které bychom třeba nikdy nenavštívili. Klasikou už je celoškolní turnaj v piškvorkách, kde pro změnu všechny děti bez rozdílu věku namáhají své mozkové závity. Další novinkou v letošním roce jsou aktivity na našem novém interaktivním hřišti, kde se děti mohou vyřádit a ještě poučit. Z řady aktivit pak vyčnívá soutěž tříčlenných družstev v Minecraftu o nejhezčí stavbu. Klasikou se již stává chemické divadlo pro žáky v podání našeho partnera Ústavu fyzikální chemie J. Heyrovského, tentokrát pro páté a šesté ročníky.

Páteční termín byl vyhrazen pro příchozí návštěvníky z ostatních škol a organizací sdružených v Memorandu o spolupráci. Pro ně byly připraveny aktivity na interaktivním hřišti, pokusy předváděné žáky osmých ročníků, virtuální realita i závody robotických autíček.

Zkrátka Týden vědy na Komendě jak má být.

Poslat známému Poslat na e-mail   tisk Tisknout   ↑ Nahoru

Šablony III
Labyrint
Ovoce do škol
Poznej povolání
Doučování - národní plán obnovy
Připojení k síti eduroam
Bezpečné město Kralupy